Portugese Koestermomenten

9
2015

Need translation of my blog? Just click on “Vertaal de website” on the right side of this page and translate to your language.


Portugese koestermomenten!
Ik weet het, het is al veel te lang geleden dat ik een blog heb geschreven. Daarom nu maar eens rustig gaan zitten voor het delen van wat Portugese koestermomenten.

We wonen inmiddels bijna 5 maanden in Portugal, wat overigens veel langer voelt. De “bubble” zijn we nu wel een beetje uitgekropen. We leren steeds meer mensen kennen, het sociale netwerk groeit. Daar heeft onze Portugese talencursus veel aan bijgedragen, de taal spreken is echt een must! Het bezoeken van de lokale “boerenmarkt” in Aljezur op zaterdag is tevens een samenkomst van de lokale bevolking waar je makkelijk contacten legt en nog lekkere producten koopt ook.


Inmiddels zijn we bezig met het kopen van een huis, best weer een spannende periode dus en een kwestie van je goed verdiepen van hoe het hier in zijn werk gaat. De gouden tip is een goeie advocaat in de arm nemen bij het kopen van een huis, die verdient zichzelf dubbel en dwars terug.


Het plekje waar we wonen, de westkust van de Algarve, heeft ons hart gestolen en willen we graag blijven wonen. Ondanks dat we de streek toch aardig dachten te kennen, ontdekken we iedere dag weer nieuw dingen. We hebben kort geleden een prachtige wandeltocht gemaakt op de berg Monchique, een ochtendvullend programma en hadden daarna een zalige lunch onder de Portugezen. Een aanrader om eens een echte Portugese lunch ergens te gaan eten.

 


Silves, wat in de Algarve ligt, is 1 van de favoriete plaatsen waar we erg graag komen, het heeft een prachtig kasteel en de stad ademt een middeleeuwse sfeer uit. Mocht je in Augustus de stad bezoeken, ga dan absoluut naar het Feira-Medieval-de-Silves. Op dit festival herleef je de middeleeuwen en zie je hoe de Christenen en Moren met elkaar leefden.

In Silves kom je dan ook het gebouw tegen waar ik echt een “building crush” op heb, zo mooi!

Sowieso vind ik de gebouwen met tegelversieringen heel bijzonder en typerend voor Portugal.


Koestermomenten……

Het mag duidelijk zijn dat we ons erg thuis voelen in Portugal, dat gevoel wil je dan ook het liefste delen met degene die je lief hebt.
We zijn ook zo blij dat we inmiddels al diverse mensen op bezoek hebben gehad en hebben kunnen laten zien wat ons gelukkig maakt, dat noem ik koestermomenten. Eén van de grote voordelen van emigreren is, is dat de momenten die je samen hebt extra intens en waardevol zijn.

Niet alleen het ontvangen van bezoek zijn voor mij koestermomenten, maar zijn er eigenlijk zoveel dat ik er een boek over zou kunnen schrijven. Ik geniet van de kleinste dingen en sta veel bewuster stil bij alles, misschien ligt dat aan het feit dat alles hier in een ander tempo gaat.


Eindelijk een hangmat…..

Herinner je nog het blog wat ik schreef? —->
Ik wil een hangmat“. Deze week heb ik “DE” perfecte hangmat gekocht, een 2-persoons Fatboy, in mijn favoriete kleur en ligt echt goddelijk! Dus heb ik nu verplichte relaxmomentjes 🙂

Dromen komen uit, maar ze komen niet aanwaaien 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 REACTIES

 1. Was weer een leuk verhaal
  En ja inderdaad een goede advokaat heb je nodig, ik hoop dat je de juiste keuze hebt gemaakt
  Ik las eens wat , weet niet of het van jou was, Maar ben benieuwd wie je hebt, want er zitten een paar zeer foute tussen, zeker in Cavoeiro
  gr
  Cees

 2. Hi Marjolein, wat heerlijk dat er tijd is momenten te koesteren. En wat een leuke, fleurige en comfortabele hangmat. Lijkt me super fijn om in te relaxen.
  Heb je die in de Algarve gekocht? Waar?
  Ik wens je veel koester/relaxmomenten in de Fatboy

  • Dankjewel Areke, dat gaat vast lukken 🙂

   Ik heb de Fatboy bij Ma-Maison gekocht in Lagoa, ze hebben een website maar die wordt ge-update. Je kan ze het beste even bellen als je meer info wilt. http://www.ma-maison-algarve.com/
   De twee eigenaressen spreken zowel Portugees als Nederlands dus dat is handig.

 3. Wat heerlijk dat jullie zo je draai hebben gevonden en er zo van kunnen genieten!
  Heel veel mooie “koester” momentjes gewenst!
  Groetjes van Tannie.

 4. Beste, ik heb met veel plezier al je blogs doorgenomen en de reis van emigratie via de blogs meegekregen. Het is allemaal nog vrij soepeltjes verlopen en snel. Nu zijn wij ook verliefde geraakt op Portugal en willen ook daarheen verhuizen, incl eigen bedrijf http://www.awakingmysoul.com. Alleen zijn we nog niet zover. Mijn vrouw is nog aan het idee aan het wennen, mijn twee kinderen 3 en 6 mnd lopen glimlachen rond als we in Portugal zijn. Inmiddels zitten we in 2018 en ik ben wel benieuwd hoe het jullie zoal vergaat ? Volgende blog

  • Beste Serge,

   Sorry voor mijn late reactie :-), maar bedankt voor je leuke reactie.
   Onze emigratie is inderdaad vrij soepel verlopen, mede door de lange en goede voorbereiding ervan.

   Wat een heerlijk land is Portugal he? Maar ik kan mij voorstellen dat je vrouw misschien nog moet wennen aan het idee. Voor de één gaat dit sneller als de ander.
   Een paar jaar terug had ik daar zelf ook moeite mee, terwijl de rest van het gezin het liefst zo snel mogelijk had gegaan. En nu kan ik mij al helemaal niet meer voorstellen dat ik er moeite mee heb gehad, het voelt zo als thuis.

   Ik zal in een volgend (en laatste) blog kort omschrijven hoe het nu met ons gaat. Daarna denk ik dat het blog haar doel gediend heeft en vooral als een soort naslagwerk kan dienen voor mensen die het leuk vinden om te lezen en praktische tips zoeken.

   Ik wens je veel voorbereidingsplezier met jullie emigratieplannen.

Comments are closed.