De Verhuizer

25
3135

Een paar maanden geleden zijn we begonnen met het zoeken naar een verhuisbedrijf voor onze verhuizing. Er zijn verschillende manieren waarop je je inboedel naar het buitenland kan verhuizen:

 • Self-supported verhuizen door het huren van Verhuisdoos ik vertrek
  een bus/ vrachtwagen
 • Container huren of kopen en deze laten vervoeren
 • Verhuisbedrijf inschakelen

Self-supported
Voor ons was self-supported verhuizen geen optie, alhoewel we inmiddels al wel wat spullen in Portugal hebben opgeslagen die we meegenomen hadden op onze camperreis.

Overigens zou je natuurlijk ook nog een heel lief beroep kunnen doen op alle familie en vrienden en er een verhuisoptocht met z’n allen van kunnen maken :-))

containerDe Container
Het huren of kopen van een container hebben we overwogen maar zou als voorwaarde hebben dat je de container bij je woning zou moeten kunnen stallen of ergens in opslag zou moeten kunnen zetten. Dat leek ons nogal een gedoe, zeker omdat we eerst in een huurwoning gaan wonen.

Het huren of kopen van een container lijkt in aanvang een goedkopere optie maar het moet vervolgens nog wel vervoerd worden (=kosten) en eventueel ergens in opslag staan (=kosten). Daarbij komt dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vervoeren en inpakken van je inboedel.

verhuizen-vrachtwagenHet Verhuisbedrijf
Een verhuisbedrijf kan je verhuizing volledig verzorgen, waarbij je de inboedel kan laten inpakken en vervoeren naar de plaats van bestemming. Of je kiest voor een variant van zelf inpakken en laten vervoeren.

Als je daar aan uit bent zijn er een paar punten van belang die ik geleerd heb bij het opvragen van offertes;

 • inhoud van je inboedel in m3 (wij hadden daar geen idee van en daarom is het erg prettig als er een kennismakingsgesprek met de verhuizer kan plaatsvinden die een inschatting maakt van de inhoud van je inboedel).
 • garanties en verzekeringen (hierin zit enorm veel verschil per verhuisbedrijf, een aantal waar wij een offerte hebben laten maken zaten te laag in verzekerd bedrag voor de inboedel).
 • hoe lang duurt het voordat je inboedel aankomt op je nieuwe adres (dit kan variëren van een paar dagen tot een aantal weken).
 • of je (een gedeelte van) je inboedel wil laten opslaan (=extra kosten)
 • op welke manier je de inboedel moet verpakken (kasten in of uit elkaar, pakdekens wel of niet).
 • of er verhuisdozen gebruikt kunnen worden van het verhuisbedrijf (meestal zijn dit koop of borgsom dozen) maar let er op, als je zelf zorgt voor verhuisdozen, dat dit speciale stevige dozen zijn. Bij ons bleek dat de Action verhuisdozen waar ik er een paar van had gekocht helemaal niet stevig genoeg zijn.

de-verhuizer

De Kosten
Ik had van te voren geen enkel idee van wat een verhuizing zou kosten. We hebben uiteindelijk bij 4 verschillende bedrijven offertes opgevraagd waarbij voor een inboedel van ongeveer 50m3 de prijzen uiteen liepen van (afgerond) €5000-€8000 exclusief btw. De prijsverschillen waren niet altijd duidelijk te herleiden. Er zat wel veel verschil in verzekerd bedrag (deze liepen uiteen van €25.000-€100.000). Wat wij als zeer prettig ervaren hebben is dat er bij 2 van deze bedrijven sprake was van een persoonlijke benadering en begeleiding. Dit is voor ons een belangrijke beslisfactor geweest, de prijs maar ook zeker “het onderbuikgevoel” moet kloppen.

Inpakken maar!
Nu we weten welke verhuizer onze verhuizing gaat doen kunnen we een definitieve datum prikken. We hopen de tweede week van December te gaan verhuizen. Deze week worden de verhuisdozen geleverd. Inpakken maar!

 

25 REACTIES

 1. Super leuk. Ik weet moet je nog steeds helpn, mar veel ellende met zoon.Geestelijk gehandicapt ppppffff
  Ja kan er ook nog wel bij.

 2. Hoi verhuizer, wij hebben in november 2015 onze inboedel verhuisd naar Portugal. Eerst heeft de verhuizer de inboedel opgehaald in onze woning in Nederland en 2 maanden opgeslagen tot we de spullen in ons huis in Portugal wilden hebben. En voor minder geld dan je hierboven vermeld, maar misschien heb je meer spullen en dozen. Prima verhuizers! Probeer het ook eens bij Smilda in Leek.

  • Ola Getrud, leuk te lezen dat jullie ook in Portugal wonen!
   Ja misschien zit het prijsverschil inderdaad ook wel in de inhoud van de inboedel, wij hebben behoorlijk wat inboedel.

 3. Leuk zo’n vergelijking… Ik wil alleen even toevoegen; wij hebben destijds voor de container gekozen en dat heeft ons 2.500€ gekost en dat was incl. de container. We kregen 2 uur om in NL de container te laden en deze is vervolgens in Portugal aan de deur afgeleverd. Wel moesten we zelf nog een kraan regelen om de container in PT van de vrachtwagen af te laden, dat heeft ons ca. 700€ gekost, vooral omdat die kraan van ver moest komen. Dit is dus nog goedkoper als je de container niet koopt (dan krijg je ook 2 uur de tijd om uit te laden), maar omdat we tijdelijk in het vakantiehuis van mijn ouders verbleven, konden wij ‘m op het terrein stallen en hadden we direct opslagruimte… Dus zelfs al zou je tijdelijk opslagruimte moeten regelen, waarvan ik me in PT niet kan voorstellen dat dat erg duur zal zijn, denk ik dat dit de goedkoopste optie is…

  • Hi Pamela,

   Dat scheelt nogal inderdaad wat betreft kosten. We zien zelf wel wat moeilijkheden in het huren of kopen van een container, het gebied waar wij willen gaan wonen zal een kraan misschien niet echt makkelijk kunnen komen. En hoe hebben jullie dat met de verzekering gedaan van de inhoud van de container? Dus wat als er onderweg iets mee gebeurd?

   • Bij ons kwam de kraan van zo’n 50km verderop, dus vandaar ook de hogere kosten… En voor wat betreft de verzekering, volgens mij was alles inclusief, ik weet het niet helemaal precies meer (was 12 jaar geleden), maar dat soort dingen is natuurlijk altijd opvraagbaar bij het bedrijf. Wij hebben het toen geregeld bij een groot internationaal container-transportbedrijf in R’dam, ik weet helaas de naam niet meer.

 4. Hallo Marjolein,

  Ook wij zitten nu met een verhuizer te kiezen. Zelf doen? Met bus/vrachtwagen naar Portugal rijden?
  Heb een offerte laten berekenen en daar kwam ik alleen al uit op meer dan €9000.00 met 11m3, wat niet veel is, dan rij je zelf en je kan hem niet meer dan 5 a 7 dagen de bus/vrachtwagen huren.
  Omdat we in een gemeubileerde huurhuis komen te wonen, nemen we niet al teveel mee. Het enige zware wat mee gaat is een wasmachine, brommer en een grote dekenkist waar veel spullen in kan. Drumstel wat inklapbaar is, keybords, kleding, grote tv en wat dozen met boeken/dvd’s, pannen/bestek. Wat er in het huurhuis ligt is niet veel soeps en vies, dus nemen we onze eigen potten en pannen mee. Wat spullen om de katten binnen het terrein te houden, maar is allemaal plat spul wat je kan neerzetten tegen de wand.

  Misschien eens goed om met een verhuizer te gaan praten. Zou je mij via pb de naam van jullie verhuizer willen/kunnen geven? Dan kunnen we daar eens gaan praten. Want ik heb ook geen enkel idee hoeveel m3 we mee nemen.

  Dank voor je informatie, hier leren wij ook weer van.

  Groet Yolande de Boer

  • Hoi Yolanda,

   €9000 voor 11m3 lijkt mij schrikbarend veel geld voor deze hoeveelheid inboedel. Mits je extra diensten erbij hebt laten offereren zoals het laten inpakken etc.

   Ik zal je een berichtje sturen met welke verhuizers wij offertes hebben laten doen.

   Verder kan ik je aanraden een verhuizers langs te laten komen om een inschatting van je inboedel op te nemen. En zoals ik ook al in het blog zei; “het onderbuik gevoel” moet ook kloppen.

 5. Hoi Marjolein,
  Bevalt het nog in Portugal? 🙂
  Ik ga einde van het jaar verhuizen met mijn familie (2 kids) van Amsterdam naar Luz(Algarve).
  Kun je mij de contactgegevens van je verhuizer mailen?

  Grt
  Viv

  • Hi Viv,
   wat leuk! Als je ooit een oppas nodig hebt kun je mij mailen. Ik ben ook aan het verhuizen naar Lagos.

 6. Olá ,als eerste feliciteer ik Marjolein voor de mooie geschreven blog, mooi om te zien dat jullie genieten van mijn landje,ik heb ook genoten van NL in de 17 jaar die ik daar heb gewoont,maar nu tijd voor zon en innerlijke rust .Ben nog wel een paar maanden per jaar in NL. Bem vindos allemaal.

  Led sun power -Totaal huis renovaties en Zonne energie installaties
  Cbsk.multiservice@hotmail.com
  Uistekend Telefonische NLDSE referenties beschikbaar
  Groetjes , Celso

 7. I would love to know the name of the great moving company!! many thanks, I hope to move my stuff in August. Bought an apartment for investment and hope it will be a success with AirB&B:) thanks in advance, Leonore

Comments are closed.