Emigreren kan je leren

12
2180
Need translation of my blog? Just click on “Vertaal de website” on the right side of this page and translate to your language. Emigreren kan je leren! Eindelijk hebben we sinds maanden weer fatsoenlijk snel internet en kan ik een blog schrijven zonder dat ik minuten lang moet wachten op het inladen van pagina’s. Het trage internet is geen uitzondering op de plek waar we wonen, in alle opzichten dus weer een mooi voorbeeld van letterlijk tempo te verlagen šŸ™‚
We wonen inmiddels nu 9 maanden in Portugal, wat gaat de tijd snel en wat is er veel gebeurd! De zomerperiode is echt voorbij gevlogen (alhoewel de zomerse temperaturen hier nog aanhouden). sleutels nieuwe huisIn December 2016 kwamen we in Aljezur, (Westkust Algarve) Portugal, wonen en kozen toen bewust voor een huurhuis om zo de tijd te kunnen nemen om te beslissen waar we definitief wilde gaan wonen en een huis konden gaan kopen. Lang hoefde we hier niet over na te denken toen we hoorde dat het huis van onze buren te koop kwam staan. We voelden ons heel sterk verbonden met de plek waar we zijn komen wonen. In April 2017 deden we een bod op het huis wat na een stevig onderhandelingstraject uiteindelijk geaccepteerd werd. In Juni werden wij de gelukkige eigenaren van ons eigen Portugese huis. Een groot voordeel was dat we lopend konden verhuizen :-).
Tip: In Portugal is het gebruikelijk om een advocaat tijdens de aankoop van een huis in te schakelen

Ondertussen was er een stroom van bezoek en logees op gang gekomen, we zeiden dan ook regelmatig gekscherend tegen elkaar dat we beter een B&B hadden kunnen beginnen haha :-))). We konden dus goed werken aan nieuwe Koestermomenten. We hebben zoveel mogelijk van de mooie streek laten zien, het leuke daarvan is dat we zelf ook steeds weer nieuwe plekjes ontdekten. burgauBurgau: een prachtig idyllisch kustplaatsje in de west Algarve met een strand voor alle leeftijden. Ook voor wandelaars een aanrader; er loopt een wandelroute langs de kliffen richting Praia da Luz en Salema. Om lekker (eenvoudig) een hapje te eten is Restaurant Beira Mar (dichtbij het strand) een must-go. louleLoulĆ©:Ā een mooie stad, dichtbij Faro (centraal Algarve) waar de Portugese sfeer en cultuur nog goed bewaard is gebleven. Er is voor ieder wat wils; shoppen, een grote overdekte markthal, musea, kerken, een prachtig gerestaureerde molen en een Gipsy markt (iedere zaterdagochtend). Voor wie even goed zoekt en wat verder het centrum in loopt kan je erg goed en goedkoop eten bij de kleine Portugese restaurantjes. Ondertussen kan je genieten van de prachtige huizen gebouwd met typerende tegels aan de buitenkant (“azulejos”).
Het bezoek en logees zijn inmiddels allemaal weer naar huis, de rust is wedergekeerd, we pakken het gewone (bijzondere) leven weer op. We integreren steeds meer.
Todas as quintas-feiras eu vou para aulas de PortuguĆŖs
….iedere donderdag ga ik naar Portugese les. De Portugese taal is een lastige maar mooie taal om te leren. Inmiddels kunnen we al kleine conversaties in het Portugees houden maar gelukkig is de lokale bevolking bereid je te helpen als het ingewikkeld wordt. avocado kweken Ik heb het tuinieren opgepakt en ben mij aan het verdiepen in het houden van een (moes)tuin in een warm klimaat. Heel erg leuk om te doen. Zeker ook omdat ikĀ begonnen ben met het maken vanĀ 100% natuurlijke lichaamsverzorgings producten waarbij ikĀ voornamelijk lokaal groeiende planten en kruiden gebruik. Daarover volgt snel een nieuw blog! Ondertussen kan je mijn vorderingen hierin ook volgen op Instagram @Obrigada.nl
Binnenkort wil ik een blog schrijven met antwoorden op praktische vragen over emigreren naar aan leiding van de hoeveelheid reacties en emailsĀ die ik van mensen hierover heb ontvangen. Heb je zelf ook een vraag over dit onderwerp die je graag door mij beantwoord wil zien? Stel hem dan hieronder of stuur mij een email via info@obrigada.nl. Emigreren kan je namelijk best leren šŸ™‚  
   

12 REACTIES

  • Hi Ann,

   Leuk te horen dat jullie ook naar Portugal verhuizen, waar gaan jullie wonen?
   Ik wil zeker info delen over moestuinieren in Portugal, heb je specifieke vragen?

 1. Hoi Marjolein, wat fijn te lezen dat jullie helemaal gesetteld zijn en het Portugees onder de knie probeert te krijgen..
  Afgelopen winter waren wij in Praia da Luz en ken Burgau en de wandeling die je beschreef heel goed en het is er idd prachtig!
  Wat mooi dat je verzorgingsproducten maakt.
  Hoe kom je daar op …heb je dat eerder gedaan?..wil je het voor de verkoop gaan maken…leuk om je weer te “zien”…
  Succes en groetjes!

  • Hallo Tannie,

   Leuk te weer te horen (lezen), wanneer komen jullie weer naar Portugal?

   En wat leuk dat jullie de wandeltocht bij Burgau al eens gedaan hebben, prachtig is het daar he?!

   Toen ik in Portugal kwam wonen ben ik begonnen met het volgen van diverse scholingen op het gebied van (medicinale) planten en kruiden en gestart met het zelf maken van verzorgingsproducten. Ik ben inderdaad van plan ze te gaan verkopen, daarover volgt spoedig een nieuw blog.

 2. He Marjolein ben blij weer een blog van je te lezen,en ik wist wel dat jullie zouden slagen en integreren
  Helemaal, omdat jullie goed bezig waren vanaf het begin.
  Fijn om zulke blogs te lezen en hoop er meer te zien
  En veel succes met je producten
  All the best
  Groeten van Gaby en Cees uit Setubal.

 3. Hi Marjolein, jullie hebben het goed! Leuk te lezen. Hier is het echt winter aan het worden. Heeft ook zijn charmes šŸ˜‰.
  Fijne dagen. Groeten, Hendriek

   • Wees gelukkig dat je de sneeuwmiserie van maandag laatstleden in Nederland en BelgiĆ« niet hebt moeten meemaken. Een idee. Ik heb 15 uur achter het stuur gezeten, en geen 50 km afgelegd.

    Hopelijk gaan de paar jaar die ik nog zou werken vlug voorbij.

    • Oef 15 uur achter het stuur zitten voor 50km af te leggen. Portugal wacht geduldig nog een paar jaar hoor op jullie šŸ˜‰

     • Gelukkig kunnen we bij aanvang van januari lekker naar daar komen. Het is dan nog wel om verder te klussen in huis daar, maar dat liever dan dat vuile winrterweer hier. Alvast bedankt dat je geduldig wil wachten. LOL

Comments are closed.