Van haring met uitjes naar gegrilde sardines

0
1107

Van haring met uitjes naar gegrilde sardines (sardinhas). Mijn opa vertelde, toen hij nog leefde, een keer een verhaal over een reis die hij gemaakt had naar Portugal waarbij hij voor het eerst gegrilde sardines had gegeten en hoe hij daar van had genoten.

Hij drukte mij op het hart; “als je ooit naar Portugal gaat
moet je echt gegrilde sardines eten”!

Sinds ons eerste bezoek aan Portugal is dat een vaste traditie geworden. We kopen ze het liefste vers op de vismarkt en grillen ze op de barbecue.

gegrilde sardines portugal

 

Het recept is eenvoudig! Wat heb je nodig?

  • Verse sardines
  • Knoflook
  • Zeezout
  • Olijfolie

De volgende stap:

  • Ontschub alle sardines goed
  • Laat de ingewanden zitten (die eet je natuurlijk niet op maar zorgen wel voor extra smaak)
  • Bestrooi de sardines met knoflook, zout en een beetje olijfolie. Laat dit ongeveer 15-30 minuten intrekken
  • Gril ze een paar minuten per kant op de barbecue
  • En genieten maar!

Wat voor Nederland de haring met uitjes is, is voor Portugal de gegrilde sardine. Een echte aanrader voor wie van vis houdt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here