Onze Camperreis door Portugal

6
1913

O m het land waarin we willen gaan wonen beter te leren kennen wilde we graag van Noord naar Zuid Portugal reizen Portugal heeft zoveel meer te bieden dan alleen de Algarve. We kochten een camper om daarmee vanuit Nederland naar Portugal te gaan.

camperreis-portugal

Deze zomer (eind juli 2016) was het zover. Na een week reizen door Belgie, Frankrijk en Spanje kwamen we aan in, het puntje van Noord Portugal, Bragança (op een fantastische camping gestaan!). Ondanks dat onze truck-navigatie ons over een bergpad stuurde wat niet helemaal de bedoeling was (we noemen dit soort weggetjes ook wel “geitenpaadjes”), bleek dit wel een prachtige route en kennismaking met Portugal.

Ralph zat al klaar om het grensbord te fotograferen

overstekende-ouderen maar op een geitenpad kom je natuurlijk geen grensbord tegen :-)), Ja wel andere borden gezien zoals die van overstekende ouderen.

Noord Portugal is zo mooi groen, vol met rijstvelden, citrusbomen, olijfbomen en zonnebloemen.


De volgende korte stop (1 overnachting) was Vila Real, waar we blij waren dat we weer vetrokken van de slecht onderhouden stadscamping.simone-van-der-vlught-fado-festa

Een paar jaar geleden kreeg ik het boek “Fado e Festa” voor mijn verjaardag en las het in 1 adem uit. Het gaat over een rondreis door Portugal.

Daarin stond o.a. de universiteit van Coïmbra beschreven.
Dat werd 1 van de bezienswaardigheden die hoog op ons lijstje kwam te staan om te bezoeken tijdens onze camperreis.

 


Een echte aanrader!

Na Vila Real reisden we door naar Louriçal, wat onder Coïmbra ligt.

Weuniversity-coimbracoimbra-sint-michaels-chapel verbleven op een prachtige camping waar de tijd duidelijk nog had stilgestaan en heerlijke hippy-sfeer hing.

De volgende dag namen we de trein naar Coïmbra en trokken de hele dag uit om de universiteit te bezoeken. Dit is echt een aanrader om naar toe te gaan voor wie een stukje Portugese cultuur wil meekrijgen.


Na 4 dagen in Louriçal te zijn gebleven trokken we door naar Salvaterra de Magos, een camping waar we de volgende ochtend snel weer vertrokken zijn in verband met de enorme hoeveelheid vliegen. Weer een leerles geleerd, niet gaan staan op een camping met een stilstaande rivier.


Na een lange dag rijden kwamen we aan in Vila Nova de Milfontes , een stadscamping met op 10 minuten loopafstand het strand.

Maar aangezien we graag naar het geb ied wilden waar we gaan wonen reisden we een dag later door naar Aljezur.

We stonden op een mooie camping met hoge eucalyptus bomen. Iedere dag vanaf 17 uur ging de wind waaien en rook je een zalige eucalyptus geur.

We bleven er een week staan en huurden een auto om de streek te verkennen.


De laatste bestemming van onze reis was Lagos in de Algarve. We troffen een camping waar het sanitair nog luxer was dan in een hotel. We bleven er uiteindelijk 1 1/2 week staan en bezochten met onze huurauto graag de westkust-stranden van Sagres, Vila do Bispo en Bordeira.


Terug naar Nederland…

Hoe graag we ook wilden, onze vakantie kon geen eeuwen duren en moesten weer denken aan de terugreis. We besloten de camper in Portugal te laten (in een stalling) en terug te vliegen naar Nederland. Na deze vakantie wisten we het helemaal zeker:

Dit is het land waar we willen wonen!

6 REACTIES

  1. Dag, mogen wij de naam van jullie stalling waar je de camper achterliet? Wij willen de caravan stallen bij de Atlantische kust of in Noord-Portugal.
    Dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here